user_mobilelogo

01 header php incl logo

muziekkapel

009 a portfolio 250x250

Kapel Eige Wies uit Schipperskerk (Sjipperskirk) werd opgericht in 1986. De kapel werd door een groep enthousiaste geïnteresseerde liefhebbers van in hoofdzaak carnavalsmuziek opgericht. De kapel oefent in het buurthuis van het dorp Schipperskerk, in de volksmond Sjipperskirk genaamd. Sinds die tijd hebben diverse mensen de rol van dirigent vervuld en anno 2011 staat Thei Smeets als dirigent voor de groep.

De bezetting van de kapel:

1. een blazerssectie van zeventien muzikanten waaronder trompet, bugel, trombone, saxofoon, klarinet, picolo,  tuba, bas.

2. een ritmesectie van vijf personen waaronder trom, kleine trom en bekkens.

3. een ploeg van ondersteuners.

4. een groep vrienden van Eige Wies.

De kapel verzorgt optredens van carnavaleske aard maar is ook inzetbaar bij bejaardenhuizen en brengt in geval van een feestelijke gelegenheid onder de leden een serenade aan huis. De optredens zijn van culturele aard. Haar repertoire bestaat uit klassieke, romantische en moderne en latin werken, bewerkt tot 'Sjpassmuziek' onder het motto maak sjpass en plezeer. De muziekkapel wordt regelmatig gevraagd op vieringen zoals binnen halen van St. Nicolaas, kerstuitvoeringen en Carnaval. Afgelopen jaar heeft de Kapel Eige Wies de Beegse Mes in de Sint-Catharinakerk (Grevenbicht) opgeluisterd. Jaarlijks wordt de Kennedymars ter plaatse van Maria Hoop en Montfort opgeluisterd. 

internet  https://www.muziekkapel-eigewies.nl/

logo pijl